De Camping

zachtfruit

Wat kunt u verwachten op onze camping?

Camping Hoeve Kootwijk staat bekend om de rust en ruimte. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen die komt kamperen er zich thuis zal voelen. Wij hebben dan ook geen uitgebreid pakket met regels. Om het voor alle kampeerders prettig te houden, gelden er wel enkele normen die bij de identiteit van Hoeve Kootwijk passen. Dit alles natuurlijk voor een gezellig en ontspannen verblijf op onze camping!

Kerk van Kootwijk (foto: L. Fraanje)Christelijk karakter

Achtergrond
Onze camping is gelegen in een gebied waar veel mensen christelijk zijn en waar de zondag als rustdag gehouden wordt. Ook wij als eigenaars hebben een reformatorische achtergrond. Zondagsrust is voor ons een belangrijke zaak, die wij daarom op de camping daar waar mogelijk zullen handhaven.

Zondag
U bent deze dag vrij om te gaan en te staan waar u wilt en u kunt dus probleemloos ieder moment van de dag het terrein op en af gaan, maar op de camping blijft de zondagsrust dus van belang! Er wordt op deze dag dus niet actief/sportief gerecreëerd op de camping en ook het ontvangen van bezoek op zondag is niet toegestaan.

Op korte afstand van de camping zijn kerken van diverse richtingen te vinden. Indien mogelijk worden christelijke kampeerders daarheen verwezen om de diensten te volgen, op de camping zullen dus geen samenkomsten of dergelijke plaatsvinden.

De zondag is bij ons geen aankomst- en vertrekdag.

Feestdagen
De feestdagen zijn bij ons ook geen aankomstdagen. Vertrekken kan wel in overleg, maar dan alleen 's middags. Wel mag er op die dagen bezoek worden ontvangen, deze dienen zich ook aan de gestelde regels te houden.

Kleding
Wij verwachten van onze bezoekers dat zij gepaste en bedekkende kleding dragen. Dit betekent dat het vertonen in zwem-/badkleding niet is toegestaan, het dragen van een fatsoenlijke korte broek is overigens wel toegestaan.  

Media

Vanwege onze christelijke achtergrond én voor de sfeer op de camping willen we het kijken van televisie ontmoedigen. Het gebruik van de schotel is wel toegestaan (met uitzondering van de los geplaatste schotels), mits anderen daar geen (geluids)hinder van ondervinden.  Het gebruiken van een geluidsdrager mag alleen in de camper, caravan of tent, mits anderen daar geen hinder van ondervinden.

Er is voor u gratis WIFI beschikbaar, uiteraard met een Kliksafe-filter. 

Kranten

U kunt uw eigen krant(en) op onze camping laten bezorgen in de periode dat u bij ons op de camping bent. We hebben daarvoor een speciaal vakje in onze brievenbus waar u als gast dan ook bij kunt.

Ook als RD-lezer kunt u uw krant laten bezorgen op de camping, deze wordt zelfs bezorgt op de dag van verschijnen! U moet dan het adres en standplaatsnummer doorgeven aan het RD.

Bezoekers en kinderen op de camping

Op de camping van Hoeve Kootwijk is het toegestaan om bezoek te ontvangen (met uitzondering van de zondag). Hiervoor brengen wij wel extra kosten in rekening. De tarieven die gelden voor bezoek kunt u elders op onze website vinden.

Ook is het toegestaan om kinderen mee te nemen tijdens het kamperen. Er zijn echter geen speeltoestellen aanwezig op ons terrein, ook worden er geen activiteiten voor kinderen georganiseerd. We zien er wel op toe dat kinderen het rustige karakter van onze camping niet verstoren, daar bent u als ouder/begeleider dan ook verantwoordelijk voor.

Honden en huisdieren

Honden meenemen is toegestaan, mits andere bezoekers er geen overlast van ondervinden. Als u met de hond op het terrein bent, dient u deze kort aan te lijnen en uit te laten aan de openbare weg.

Ook katten en andere kleine huisdieren zijn toegestaan, mits deze geen overlast voor anderen veroorzaken.