De imkerij

Kamperen bij de bijen

Over de imkerij De Valksche Bijenhof

Bijenvolken op de heideDe Valksche Bijenhof is een van de weinige professionele imkerijen van Nederland. Jaarlijks heeft deze imkerij 200 tot 500 bijenvolken in beheer, die verspreid staan over de Veluwe, de Betuwe en de Biesbosch. Deze bijen maken van in de natuur voorkomende bloemen de lekkerste soorten honing. 

Deze honing wordt onbewerkt en zonder toevoegingen geoogst en in potten afgevuld. Naast produceren van honing houdt imkerij De Valksche Bijenhof zich ook bezig met bestuiving van voedselgewassen en educatie.

De honingverwerking vindt plaats op Hoeve Kootwijk. Verder zijn we bezig met het opzetten van een educatief gedeelte over bijen en het bijenhouden op de Veluwe. Ons doel is het om komend jaar ook rondleidingen te organiseren op onze imkerij o.l.v. de imker.

Wat merkt u op de camping van de imkerij?

Op het kampeerterrein van Hoeve Kootwijk zult u in de praktijk niets merken van de aanwezige imkerij. Bijen zijn in tegenstelling tot wespen uitsluitend op bloemen georiënteerd. Op frisdranken en eten zult u dus nooit bijen aantreffen die het u lastig maken. 

De imkerij heeft een eigen afgesloten hoek op het terrein van Hoeve Kootwijk dat ruimschoots van het kampeerterrein is verwijderd, zodat vliegroutes van bijen die de kast in en uit vliegen om honing te verzamelen er niet opgemerkt zullen worden.

Als u net als vele anderen de bijen interessant vindt, is kamperen op Hoeve Kootwijk natuurlijk een buitenkansje om eens mee te kijken in de wondere wereld van de honingbij. Tot die tijd dat we nog geen rondleidingen organiseren, zullen we voor de kampeerders op onze camping zo nu en dan tijd vrij maken om e.e.a. te laten zien.

Meer informatie over de imkerij vind u op de website van De Valksche Bijenhof >>

De honing die gewonnen wordt in de omgeving van Hoeve Kootwijk (Streekhoning) kunt u ook online bestellen. 
Ga hiervoor naar de webshop HONINGonline.nl