Omgeving

De Veluwe & Hoeve Kootwijk

Cultuur & Musea rond Hoeve Kootwijk

De Veluwe is een oud gebied in ons land met een rijke historie, waarvan veel bewaard is gebleven. Er zijn veel opgravingen gedaan, waaronder o.a. een complete prehistorische nederzetting is bloot gelegd. 

Nairac museum BarneveldNairac Museum Barneveld

In 1875 vond de toenmalige burgemeester van Barneveld, mr. C.A. Nairac, het tijd voor een gemeentemuseum. Hij richtte een oudheidkamer in met archeologische en andere historische voorwerpen. Sinds 1975 is de collectie gehuisvest in het 17e-eeuwse pand De Brouwerij in het dorpscentrum.

Een uitbreiding in 2012 maakte het museum dubbel zo groot. Thema’s uit het Barneveldse verleden zijn informatief en verrassend geëxposeerd. Hoe overleefde een arm boertje op de zandgronden? Wie woonden er op Kasteel de Schaffelaar? Bekijk en beleef het in Museum Nairac! Bekijk meer informatie >>

Pluimveemuseum BarneveldPluimveemuseum

Barneveld is bekend geworden door de kippen en eieren. Niet voor niets wordt het ook wel 'Kippendorp' genoemd. Laat u verrassen in dit unieke en boeiende museum!

Als u de geschiedenis van de kip en het ei echt wilt beleven moet u hier snel eens gaan kijken. U vindt bij het Pluimveemuseum een ruim opgezette expositie, een uitgestrekte hoendertuin, een veilinglokaal in bedrijf, een leuke museumwinkel, kuikens direct uit de broedmachine en nog veel meer.
Neem alvast een voorproefje op de site van het Pluimveemuseum >>

Oude Ambachten & Speelgoed MuseumOude ambachten & Speelgoed Museum

Op zoek naar een unieke belevenis? Kom naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur (vlakbij Barneveld). Dit museum geeft je een unieke kijk in de wereld van toen.

Ervaar het zelf en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes te vinden. Een ding is zeker, tijdens het bezoek kom je ogen tekort!

Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed en voor jong en oud is er een leuke speelhoek met verschillende attracties. Bovendien zijn er in de expositiezalen wisselende tentoonstellingen te zien. Zelfs buiten is er genoeg te zien bij de oude landbouwwerktuigen en machines. Bekijk meer info >>

Overige Cultuur & Musea

Verder zijn er nog een tal aan cultuur- of historierijke plekken te bezoeken in de omgeving van Hoeve Kootwijk:

Dit alles is slechts een greep uit de te bezoeken museums. Raadpleeg het internet of de locale VVV om alles uit de omgeving van Kootwijk te ontdekken!