Omgeving

De Veluwe & Hoeve Kootwijk

De beste evenementen rond Hoeve Kootwijk

De Veluwe kent een aantal typische evenementen die een bezoek meer dan waard zijn! Het Veluws Zandsculpturenfestijn, Ballonfiesta,Oud Veluwse Markt: we geven u een overzicht van activiteiten die kort bij Hoeve Kootwijk plaatsvinden. 

Het Veluws Zandsculpturenfestijn

Zandsculptuur in Garderen op Veluws ZandsculpturenfestijnBij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen hebben ze het vervaardigen van bouwwerken met zand tot een ware kunst verheven. Zowel overdekt als buiten zijn de meest prachtige zandsculpturen gemaakt. Een bezoek aan Zandsculpturen Garderen is een perfect dagje uit voor alle leeftijden, jong en oud vermaken zich prima. Zeer bijzonder is de bovengrondse monorail waarmee je boven de zandsculpturen en – bouwwerken fietst. Bekijk de website >>

Ballonfiesta Barneveld

Ballonnen tijdens Ballonfiesta Barneveld op de Koeweide klaar om op te stijgenHet ultieme ballonfeest vindt plaats in Barneveld! Naast het prepareren en opstijgen van de ongeveer 25 tot 30 ballonnen en special shapes, wordt u ook vermaakt met een amusementsprogramma. Deze ballonnen komen vaak ook wel 1 of meerdere keren over Camping Hoeve Kootwijk gedreven! 

Iedere avond wordt afgesloten met een sfeervolle nightglow, een show waarbij de ballonnen op het ritme van adembenemende muziek plotseling tot sfeervolle lampions worden verlicht. Bekijk de website >>

Overige evenementen en activiteiten

Naast bovengenoemde zijn er nog een aantal evenementen in de regio. Niet te vergeten zijn:

  • Terdege Zomerfair, voorheen 'Naar Buiten' een jaarlijks terugkerend familie evenement met een christelijk karakter. Dit evenement met allerlei buitenactiviteiten vindt plaats in Barneveld op landgoed De Schaffelaar.
  • Oud Veluwse Markt, een gezellige Braderie die 6 donderdagen in de zomer wordt georganiseerd in het centrum van Barneveld met o.a. optochten waarin oude ambachten ten toon gesteld worden.
  • Diverse zomermarkten en braderieën in omliggende dorpen Otterlo, Harskamp, Lunteren en Voorthuizen
  • Schaapscheerdersfeesten in Ede en Uddel
  • Herfstfair Otterlo, een gezellige overdekte markt die ieder najaar georganiseerd wordt bij De Bruine Meren in Otterlo. De opbrengst van deze fair is bestemd voor Stichting Ontmoeting.

Verder zijn er nog een aantal boerenerfmarkten en open dagen te bezoeken. In de locale kranten en bij het plaatselijke VVV-kantoor >> is hier meer informatie over te vinden.